Megtaláltuk a legszuperebb piknikezőhelyeket Budapesten





Itt van végre a jó idő, a fák is virágba borultak, és a napsütés is arra csábít, hogy a szabadban legyünk és élvezzük a természetet. A Metropol 5 szuper helyet talált, ahol általában nincs tömeg, így érdemes a családdal egy kellemes délutánt itt eltölteni.



Megosztás
Szerző: Oszlányi Gyöngyvér
Létrehozva: 2024.04.14.
Módosítva: 2024.04.14.
piknik helyszín szabadtéri programok Budapest családok

Ha piknikezni támad kedvünk, Budapesten vannak gyönyörű helyek, ahol egész délután vagy akár egy nap is ellehetünk. Azoknak állítottunk össze egy titkos listát, akik már nem akarnak a jól ismert Margitszigetre, vagy a Városligetbe menni, hogy a fűben üljenek. A piknik alapvetően társas műfaj. Ilyenkor a legjobb, ha családdal vagy a barátainkkal szervezünk egy pihenős, kellemes délutánt a szabadban. A Metropol utánajárt, hol vannak a legújabb és bár régebbinek számító, de hangulatos piknikezőhelyek, ahol egy nyugalmas délutánt  is eltölthetnek azok, akik nem tudnak kimenni a városból, de a szabad levegő alatt akarják élvezni a délutánt.

Happy,Family,Resting,In,Summer,Park.cheerful,Family,Picnicking,In,The
Piknikezni a családdal mindig jó hétvégi program. / Fotó: Sanja_85 (Illusztráció)

1. Akácfa utcai kiserdő

Első kis idilli helyszínünket Csepelen találtuk meg. A kutyásoknak is remek helyszín az Akácfa utcai kiserdő, amelyet pár éve felújítottak, sőt még fedett piknikrészt is kialakítottak, hogy a hirtelen érkező zápor se riasszon el senkit a szabadtéri ebédtől.

Akácfa utcai kiserdő kiépített grillezőhelye. / Forrás: Csepel info

2. Filozófusok kertje 

Aki a Gellért-hegyen szeretne piknikezni és különleges üldögélős helyet keres, azoknak a Filozófusok kertjét ajánljuk. A csodálatos kilátás mellett a nagy vallások legfontosabb alakjait ábrázoló szoborcsoport is egyedülálló látványosság. Itt igazán jól lehet a világ nagy dolgairól elmélkedni, miközben finomakat eszünk.

Filozófusok kertje a Gellérthegy oldalán. / Fotó: Oszlányi Gyöngyvér/Metropol

3. Dunapart – Kondorosi út

Igazán eldugott hely a Dunaparton több is van, de az egyik legjobbat – véleményünk szerint – a Kondorosi útnál lekanyarodva, a Hunyadi útnál találtuk. Az Árasztó-partnál lévő szakasz a fiatalok kedvenc chillezős helyévé vált, és a két kerék rajongói is előszeretettel állnak meg itt egy jó kis pihenésre, ráadásul a Duna kék színe is nyugtató hatással van ránk, főleg ha jót is eszünk közben. A délelőtti biciklizés fáradtságait  itt igazán kipihenhetjük, hogy energiával telve folytassuk kétkerekes utunkat.

Dunapart kondorosi útnál
A Kondorosi útnál található pihenőhely ideális a kerékpárosoknak egy rövid piknikezésre. 

4. Nehru Park 

Másik Duna-parti helyünk a Petőfi híd előtt elterülő, hangulatos Nehru park. Ez inkább a kisgyerekes-babakocsis családok és fiatalok kedvenc helye lett az utóbbi időkben. Újkeletű szokás, hogy a modern receptek kedvelői barátaiknak szerveznek közös piknikezős programot, ahol előszeretettel fogyasztják el a közösen készített salátákat és szendvicskölteményeiket. A hangulatos délutánt még a Duna látványa is feldobja.

A Közraktár utcánál található Nehru park a kisgyermekes családoknak jó választás a délutáni piknikezésre. / Fotó: Oszlányi Gyöngyvér/Metropol

5. Tabán és a Vérmező

A top 5-ös listánkba az Erzsébet hídtól kezdődő Tabán lankás dombjai és a Vérmező is bekerült. A budai vár alatt elfekvő óriási parkos rész mostanában került a népszerűségi listák elejére. Szabadidő eltöltésére, jó beszélgetésekre kiváló helyszínnek bizonyul. A magyar irodalom nagy alakjai is itt sétáltak naphosszat. Piknikezésre alkalmas, tágas füves részt könnyen találunk, és még az Attila út felett tornyosuló vár látképében is gyönyörködhetünk.

A budai vár alatt elterülő parkos rész tavasszal piknikezésre csábít. / Fotó: Oszlányi Gyöngyvér/Metropol

Más dolgunk már nincs is, csak finomságokkal megtölteni a piknikkosarunkat, leteríteni a kockás plédünket, és a Szinyei Merse Pál festményén látható, pihenő társasághoz hasonlóan élvezni a délutáni napsugarakat.

 





 





Ezeket olvastad már?
Már semmi sem szent? Bezárt üzleteket használnak wc-nek a hajléktalanok a lakótelepen

Már semmi sem szent? Bezárt üzleteket használnak wc-nek a hajléktalanok a lakótelepen

Egy irodalmi korszak lezárult: a bemutató előtt napokkal halt meg a legendás író

Egy irodalmi korszak lezárult: a bemutató előtt napokkal halt meg a legendás író

Durva melegedés kezdődött, de vajon mit hoz számodra május 1-je?

Durva melegedés kezdődött, de vajon mit hoz számodra május 1-je?

Égnek a kiscsibék: baromfineveldében keletkezett tűz Imrehegyen

Égnek a kiscsibék: baromfineveldében keletkezett tűz Imrehegyen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás